Шеф-бариста мережі кав’ярень «ShariKava» Владислав Соловйов на зустрічі з поціновувачами кави розкрив секрети заварювання смачної кави. Найважливішим є вибір зерна та спосіб його обробки. Є два основні види зерна: арабіка і робуста. Робуста вирощується на висоті 200-800м над рівнем моря, є невибагливою у догляді. Арабіка – 600-2200 м, створити сприятливі умови для неї важче, тому й зерна є дорожчими.
Окрім звичного заварювання в турці, чашці, кавоварці, існує ще й інші способи приготування. Владислав продемонстрував такі, як фільтер-кава (Харіо, або Пуровер), тру-брю-бег, easy drip, френч-прес. Гість зауважив, що у своїй практиці не може вже обійтися без вагів з секундоміром. З кожною секундою заварювання кава розкривається по-різному. Всі охочі мали змогу попрактикуватися у приготуванні під контролем професіонала Владислава Соловйова.
Рівень заходу: Університетський
Дата проведення: 04 жовтня 2022 р.
Категорія: зустріч
Тип заходу: Інформаційно-просвітницькі заходи
Місце проведення: ЖДУ ім. І. Франка, лабораторія організації ресторанного обслуговування