"Ікринки з альгінату"

Доцент кафедри хімії Олександр КАМІНСЬКИЙ разом з колегами провели майстер-клас на тему: «Ікра із альгінату» для здобувачів вищої освіти різних рівнів. Натрій альгінат – це білий порошок, що виготовляється з морських водоростей та є основою для приготування страв вегетаріанської кухні. На основі альгінату та кольорових напоїв можна виготовити «ікринки». Занотовуйте рецепт. До 75 мл газованого напою додайте 1 г натрій альгінату та 5-10 г цукру. Все ретельно перемішайте до утворення гелю (альгінат розчиняється погано, вимішування виконуйте 15-20 хв). У 5-10 % розчин кальцій хлориду (можна аптечний) піпеткою прокапайте гель з напоєм та альгінатом і спостерігайте утворення кольорових «ікринок». «Ікринки промийте від залишків кальцій хлориду та споживайте. Смачного!!! РАЗОМ ПРАЦЮЄМО ТА НАБЛИЖАЄМО НАШУ ПЕРЕМОГУ!!!
Рівень заходу: Університетський
Дата проведення: 28 листопада 2025 р.
Категорія: іміджевий захід
Тип заходу: Науково-популярні заходи
Місце проведення: 118 лабораторія природничого факультету
Дата проведення: 28 листопада 2025 р.
Кількість учасників: 12
Відповідальні особи: Денисюк Роман Олександрович Камінський Олександр Миколайович Кучерук Сніжана Василівна Панасюк Дмитро Юрійович Чайка Микола Володимирович
Посилання на соціальні мережі:
https://www.facebook.com/share/p/1DoU87z6vz/?mibextid=wwXIfr
Кафедра: Хімії

Повідомити про помилку Статистика
© Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2025