Майстер-клас на тему: «Виготовлення фруктового желе»

Доцент кафедри хімії Олександр КАМІНСЬКИЙ разом з колегами провели майстер-клас на тему: «Виготовлення фруктового желе» для здобувачів різних рівнів. Якщо полюбляєте фруктове желе, желейну райдугу чи «шалену бджілку», то кафедра хімії із задоволенням поділиться рецептом приготування смачного фруктового желе. Для виготовлення їстівного фруктового желе відміряти 130 мл води, перелити її у металічну посудину (металічну миску). Потім воду нагріти до кипіння на електроплитці. Коли вода закипить, поступово, порціями, постійно перемішуючи до повного розчинення, потрібно у воду висипати заздалегідь приготовану суху, добре перемішану суміш, що складається з 90 г фруктового желе марки «Мрія» (будь – якого смаку, але краще малинове чи апельсинове), 2 ст.л. желатину, 2 ст.л. цукру та ½ ч.л. лимонної кислоти. Далі потрібно розлити ще гарячий розчин у форми. Після охолодження та желатинування страву можна споживати. Смачного!
Рівень заходу: Університетський
Дата проведення: 08 листопада 2024 р.
Категорія: майстер-клас
Тип заходу: Профорієнтаційні заходи
Місце проведення: 118 лабораторія природничого факультету
Дата проведення: 08 листопада 2024 р.
Кількість учасників: 15
Відповідальні особи: Денисюк Роман Олександрович Камінський Олександр Миколайович Кучерук Сніжана Василівна Панасюк Дмитро Юрійович Чайка Микола Володимирович
Посилання на соціальні мережі:
https://www.facebook.com/share/p/bfAwaeiitTX6Z2o8/?mibextid=WC7FNe
Кафедра: Хімії

Повідомити про помилку Статистика
© Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2025