Проєкт «Запрошені професори в ЖДУ імені Івана Франка»

В рамках проєкту «Запрошені професори», за ініціативи кафедри зоології, біологічного моніторингу та охорони природи відбулася лекція кандидата ветеринарних наук, доцента, завідувача кафедри водних біоресурсів Національного університету водного господарства та природокористування Тетяни ПОЛТАВЧЕНКО на тему: «Особливості експертизи риби та рибних товарів» для здобувачів освітніх програм «Водні біоресурси та аквакультура» і «Біологія». Пані Тетяна розповіла про особливості експертизи якості і безпеки живої, охолодженої, замороженої, соленої, копченої риби та рибних продуктів, порядок та методи відбору зразків для дослідження їх якості, умови асортиментної та якісної ідентифікації. Не оминули увагою також і експертизу ікри риби, зокрема й її органолептичну оцінку. Так, одними з основних показників під час експертизи є зовнішній вигляд, колір, запах, вміст токсичних елементів, наприклад, пестицидів, мікробіологічні показники.
Рівень заходу: Університетський
Дата проведення: 03 квітня 2024 р.
Категорія: гостьова лекція
Тип заходу: Інформаційно-просвітницькі заходи
Місце проведення: Природничий факультет
Дата проведення: 03 квітня 2024 р.
Кількість учасників: 36
Відповідальні особи: Горальський Леонід Петрович
Посилання на соціальні мережі:
https://www.facebook.com/share/p/uSrmqd3mvgcS9GYf/
Кафедра: Зоології, біологічного моніторингу та охорони природи

Повідомити про помилку Статистика
© Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2025