Біологія бджоли медоносної (Apis mellifera) та продукти бджільництва
На кафедрі зоології, біологічного моніторингу та охорони природи, за участі здобувачів освітніх програм «Біологія» і «Водні біоресурси та аквакультура» та викладачів кафедри, відбувся круглий стіл за темою «Біологія бджоли медоносної (Apis mellifera) та продукти бджільництва».
В ході заходу учасники обговорили інформацію про морфологію, географічне поширення, породи, розмноження та чутливість до інфекційних збудників медоносної бджоли, а також устрій і склад бджолиної сім’ї, функції окремих її особин, конструкцію вуликів.
Не оминули увагою і бджолярство. Адже, Україна є одним із світових лідерів виробництва меду, а з 2008 року займає перше місце серед країн Європи. Серед продуктів бджільництва цінним є не тільки мед, а й віск, прополіс, отрута та інші, вони знаходять широке застосування в апітерапії.