Біологія бджоли медоносної (Apis mellifera) та продукти бджільництва

На кафедрі зоології, біологічного моніторингу та охорони природи, за участі здобувачів освітніх програм «Біологія» і «Водні біоресурси та аквакультура» та викладачів кафедри, відбувся круглий стіл за темою «Біологія бджоли медоносної (Apis mellifera) та продукти бджільництва». В ході заходу учасники обговорили інформацію про морфологію, географічне поширення, породи, розмноження та чутливість до інфекційних збудників медоносної бджоли, а також устрій і склад бджолиної сім’ї, функції окремих її особин, конструкцію вуликів. Не оминули увагою і бджолярство. Адже, Україна є одним із світових лідерів виробництва меду, а з 2008 року займає перше місце серед країн Європи. Серед продуктів бджільництва цінним є не тільки мед, а й віск, прополіс, отрута та інші, вони знаходять широке застосування в апітерапії.
Рівень заходу: Університетський
Дата проведення: 29 травня 2024 р.
Категорія: круглий стіл
Тип заходу: Науково-популярні заходи
Місце проведення: Природничий факультет
Дата проведення: 29 травня 2024 р.
Кількість учасників: 20
Відповідальні особи: Аннамухаммедов Азат Овезович Горальський Леонід Петрович Павлюченко Олеся Вікторівна Шевчук Світлана Юріївна
Посилання на соціальні мережі:
https://www.facebook.com/share/p/hAQMRHKdwPM3kpZK/
Кафедра: Зоології, біологічного моніторингу та охорони природи

Повідомити про помилку Статистика
© Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2025