Майстер-клас «Визначення вмісту лактози в молоці та молочних продуктах»

Викладачами кафедри хімії було організовано та проведено майстер-клас «Визначення вмісту лактози в молоці та молочних продуктах». Лактоза – це молочний цукор, який міститься лише в молоці та молочних продуктах. Вміст лактози в молоці коливається в межах ~ 4,7-5,2%. Молочний цукор відіграє важливу роль у технології виготовлення молочних продуктів, є джерелом енергії для заквасок і мікробіологічних культур тощо. Відвідавши майстер-клас здобувачі вищої освіти змогли дослідити молоко та молочні продукти різних виробників на вміст лактози, набули практичних навичок якісного та кількісного визначення лактози. Ознайомилися з методами ідентифікації лактози: фізико-хімічними методами (ІЧ-спектроскопія, тонкошарова хроматографія); якісними реакціями (водний розчин лактози при нагріванні з розчином амоніаку забарвлюється в червоний колір, розчин лактози відновлює мідно-тартратний реактив) тощо.
Рівень заходу: Університетський
Дата проведення: 12 березня 2024 р.
Категорія: майстер-клас
Тип заходу: Профорієнтаційні заходи
Місце проведення: кафедра хімії
Дата проведення: 12 березня 2024 р.
Кількість учасників: 15
Відповідальні особи: Авдєєва Ольга Юріївна Анічкіна Олена Василівна Євдоченко Олена Сергіївна Камінський Олександр Миколайович Кучерук Сніжана Василівна
Посилання на соціальні мережі:
https://www.facebook.com/photo?fbid=964261949038831&set=pcb.964262135705479&locale=uk_UA
Кафедра: Хімії

Повідомити про помилку Статистика
© Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2025